Op pad met de kids? Dit mag niet ontbreken

Een dagje weg met de kids is altijd leuk. Je kan van alles doen, bijvoorbeeld wandelen in het bos, naar een pretpark gaan, naar de dierentuin of naar een kinderboerderij. Vaak is het wel handig om het nodige mee te nemen als je op pad gaat. Mocht er dan iets gebeuren, dan heb je altijd iets achter de hand. Maar wat kan je nou het beste mee nemen?

Extra kleding

Zorg ervoor dat je ten alle tijden extra kleding mee hebt. Als het koud is, kunnen ze een extra laagje aan en als iets heel vies of nat is geworden, kan je ze zo omkleden. Een goede tip is ook om ze verschillende laagjes kleding aan te trekken van tevoren. Mochten ze ergens binnen komen waar het warm is, is het makkelijk om een laagje uit te trekken. Dit is natuurlijk ook handig als je weer naar buiten gaat, dan kan je ze weer een laagje extra aantrekken zodat ze geen kou vatten.

Eten en drinken

Van tevoren eten en drinken klaar hebben is ook heel handig. Het is vaak goedkoper en je hoeft niet lang in een rij te staan voor bijvoorbeeld een tosti. Stel je staat wel ergens in een rij te wachten op iets en de kinderen krijgen wel opeens dorst, dan heb je dat altijd snel bij de hand. Dat scheelt veel tijd en vaak willen de kids niet lang wachten. Des te makkelijker als je het dus al bij je hebt. 

Op pad met de kids?

Op pad met de kids?

Doekjes

Doekjes zijn ook erg handig. Ze komen eigenlijk altijd wel van pas, voor jezelf of voor anderen die soms snel een doekje kunnen gebruiken. Als de kinderen bijvoorbeeld een snottebel, loopneus of bloedneus krijgen, zijn de doekjes een echte life saver. Maar ook voor een vieze mond of voor het schoonmaken van een vlek zijn doekjes handig. Babydoekjes zijn een echt aanrader. Doordat deze doekjes vochtig zijn, krijg je vieze vlekken sneller en makkelijker schoon. Ook zijn ze heel praktisch om bijvoorbeeld een stoel of tafel schoon te maken als je ergens wilt gaan zitten.

EHBO-setje

Een EHBO-setje mee hebben is altijd handig. Er zitten verschillende handige dingen in die met kinderen vaak heel goed van pas komen. Denk aan pleisters, desinfectiedoekjes, een drukverbandje en een mini-schaar. Als er dan iets gebeurd, is het fijn als je het wondje schoon kan maken en er dan een pleister op kan doen.

Een kinderwagen

Een kinderwagen is multifunctioneel. Het is praktisch als een kind moe is, ze kunnen dan namelijk in de wagen uitrusten. Het is ook heel handig voor het opbergen van de spullen die je allemaal meeneemt. Vaak zit er onderin een ruimte waar je tassen of jassen in kan leggen. Heel fijn want zo hoef je niet constant te slepen met al die spullen. Natuurlijk heb je wel heel veel verschillende kinderwagens. Wil je er een die makkelijk verstelbaar is? Een voor 1 kind of voor 2 kinderen? Heb je liever een zwarte of grijze wagen?. Doordat er zoveel dingen zijn waaruit je moet kiezen, kan het erg lastig worden. Je hebt ook veel verschillende merken die kinderwagens aanbieden. Een aantal van deze merken zijn: Joolz kinderwagens, Bugaboo kinderwagens, Dubatti kinderwagens en Stokke kinderwagens. Ze verschillen allemaal net iets van elkaar, het is dus vooral afhankelijk van wat je zelf wilt.

Check het weer van tevoren

Ook een goeie tip is dat je van te voren moet kijken naar wat voor weer het wordt. Als de zon schijnt, regel dan extra water en neem zonnebrand mee zodat ze niet verbranden. Smeer ze regelmatig in, beter iets te veel dan te weinig. Mocht het regenachtig weer worden, neem dan een extra paraplu en regenjas mee. Zo voorkom je dat ze het niet koud krijgen en verkouden worden.